Skip to Content
Summer Course voor (assistent-)scheidsrechters van het profvoetbal

Summer Course voor (assistent-)scheidsrechters van het profvoetbal

Onze scheidsrechters en hun assistenten zijn momenteel samen in het Proximus Basecamp in Tubeke voor een driedaagse stage, georganiseerd door ons Professional Refereeing Departement.

De scheidsrechters die actief zijn in de Jupiler Pro League en in de 1B Pro League zijn sinds maandag 12 juli samen in Tubeke en hebben hun theoretische en fysieke testen vandaag afgelegd.

Alle aanwezige (assistent-)scheidsrechters zijn geslaagd voor het theoretische deel. Voor het fysieke onderdeel is iedereen geslaagd behalve Wesley Alen (scheidsrechter in de Jupiler Pro League) en Raf Eerdekens (assistent-scheidsrechter in de 1B Pro League).

De twee officials krijgen de mogelijkheid om hun testen opnieuw af te leggen op 24 augustus.

We willen benadrukken dat scheidsrechters voor beide testen (zowel theoretische als fysieke) moeten slagen om actief te mogen zijn in ons professionele voetbal.

Over Royal Belgian Football Association

We zijn de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB). Als sportfederatie, opgericht in 1895, vertegenwoordigen we officieel het Belgisch voetbal. We hebben de administratieve en sportieve organisatie van het Belgisch voetbal tot doel en zijn georganiseerd als vereniging zonder winstoogmerk (vzw).

Royal Belgian Football Association
145 Houba de Strooperlaan, 1020 Brussel