Sorare en de KBVB kondigen officiële licentieovereenkomst aan

Sorare en de KBVB kondigen officiële licentieovereenkomst aan

Terwijl de beste nationale teams in Europa zich hebben gekwalificeerd voor de knock-outfase van UEFA EURO 2020, kondigt Sorare met trots een licentieovereenkomst aan met de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) om digitale spelerskaarten (als NFT's) te creëren.

Door deze overeenkomst wordt België het eerste land waar zowel de nationale voetbalbond (KBVB) als de competitie (Jupiler Pro League) beschikbaar zijn op Sorare.

Fantastisch echte verzamelobjecten
Voetbal is een gemeenschappelijke noemer voor meer dan 4 miljard mensen wereldwijd, maar tegenwoordig voelen fans zich verder verwijderd van hun geliefde spel dan ooit tevoren. Aangezien we meer tijd online doorbrengen, is de behoefte aan verbinding verschoven naar digitale ervaringen. Verzamelobjecten als sportkaarten hebben fans lang geholpen om hun liefde voor het spel te vieren, en nu kunnen ze een hele nieuwe wereld online ervaren. Sorare leidt het nieuwe tijdperk van online voetbalfans, waar fans voetbalmomenten en echte connecties kunnen beleven als nooit tevoren.

De missie van het bedrijf is om "de game in de game" te bouwen en fans het platform te geven om hun voetbalpassie te vieren, te delen en te bezitten. Via verhandelbare digitale kaarten ontwerpt Sorare een collectieve fantasievoetbalervaring waarin je je favoriete spelers kunt beheren en je passie kunt aanscherpen om prijzen te verdienen. Iedereen, waar dan ook, kan verbinding maken met het prachtige spel op Sorare.

Het derde nationale sportteam ter wereld dat NFT's uitgeeft
Deze licentieovereenkomst markeert de eerste keer dat een nationale sportfederatie NFT-verzamelobjecten maakt voor de spelers die hen op het veld vertegenwoordigen.

Voor de KBVB is de samenwerking met Sorare een manier om nieuwe traceerbare en duurzame bronnen van inkomsten te verkennen en hun engagement om innovaties op het gebied van fanbetrokkenheid te versterken.

Sorare-verzamelobjecten worden ondersteund door blockchain-technologie om transparantie en overdraagbaarheid naar andere games te bieden. Nog belangrijker is dat de Ethereum-blockchain het verzamelen in de digitale ruimte mogelijk maakt door digitale schaarste te creëren door middel van "niet-fungible tokens" (NFT). Het stelt de passie van fans veilig en creëert een nieuw niveau van vertrouwen en vrijheid voor gamers die hun activa vrij via internet kunnen verhandelen. Nu NFT's meer geaccepteerd worden in het bedrijfsleven, sport en fangemeenschappen, stelt Sorare voetbalinstellingen in staat zich te vestigen in deze opwindende nieuwe ruimte. 

Meer dan 140 voetbalclubs hebben hun digitale kaarten op Sorare gelanceerd, waarbij alle Europese kampioenen actief deelnemen aan de groei van het spel (Liverpool, Paris Saint-Germain, Bayern München, Real Madrid en Juventus). Na de licentieovereenkomst met de Franse voetbalbond is het de ambitie van het bedrijf om alle voetbalbonden ter wereld aan boord te krijgen. Veel voetbalbonden zijn actief in gesprek met Sorare om hun NFT's tijdens UEFA EURO 2020 te lanceren.

Sorare is op een missie om 'het spel in het spel' te worden. Met meer dan $ 70 miljoen (£ 50 miljoen) in kaartverkopen sinds januari 2021 en een gebruikersbestand verspreid over 140 landen, hebben ze zichzelf stevig gevestigd als hét platform voor digitale voetbalverzamelobjecten. Hun nieuwe licentieovereenkomst met de KBVB komt maanden nadat Benchmark en Accel Partners, toonaangevende durfkapitaalbedrijven uit Silicon Valley, $ 50 miljoen (£ 35 miljoen) hebben geïnvesteerd om samen met e.ventures, Gerard Piqué, Antoine Griezmann en Rio Ferdinand Sorare te helpen bij het transformeren van online sportfandom en het bouwen aan een nieuwe gemeenschap van clubs, spelers en fans.

Nicolas Julia, medeoprichter en CEO van Sorare, legt uit: "Het nieuws van vandaag is weer een belangrijke mijlpaal voor Sorare. De KBVB is de derde voetbalfederatie die zich bij ons aansluit. We zijn er trots op dat we de gouden generatie van België beschikbaar hebben op Sorare. We geloven dat ze zeer grote kansen hebben om dit Europees kampioenschap en het volgende WK te winnen.

Peter Bossaert, CEO van de Koninklijke Belgische Voetbalbond, zegt: "We zijn erg verheugd om samen te werken met Sorare - het meest opwindende NFT-project van vandaag. Deze licentieovereenkomst is opnieuw een schot in de roos op het gebied van innovatieve en digitale gaming ervaringen."


CONTACT
Sorare

Brian O'Hagan, Growth Lead
brian.ohagan@sorare.com
+33 7 82 53 93 91


Over Sorare
Sorare werd in 2018 opgericht en gemaakt door voetbalfans voor voetbalfans. Door blockchain digitale verzamelobjecten en wereldwijde fantasy-voetbalcompetities is het bedrijf op een missie om 'de game in de game' te worden.

Sorare transformeert online sportfandom en geeft de gemeenschap een nieuwe manier om contact te maken met hun favoriete clubs en spelers. Het platform had een maandelijks kaartverkoopvolume van meer dan $ 70 miljoen (€ 50 miljoen)  sinds januari 2021 in 140 landen. Sorare, gevestigd in Parijs, wordt gefinancierd door een team van wereldklasse, waaronder Benchmark, Accel Partners, e.ventures, voetballers Gerard Piqué, Antoine Griezmann en Rio Ferdinand.

 

Over Royal Belgian Football Association

We zijn de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB). Als sportfederatie, opgericht in 1895, vertegenwoordigen we officieel het Belgisch voetbal. We hebben de administratieve en sportieve organisatie van het Belgisch voetbal tot doel en zijn georganiseerd als vereniging zonder winstoogmerk (vzw).

Royal Belgian Football Association
145 Houba de Strooperlaan, 1020 Brussel