Skip to Content
KBVB brengt eigen magazine rond vrouwenvoetbal uit

KBVB brengt eigen magazine rond vrouwenvoetbal uit

De Koninklijke Belgische Voetbalbond lanceert vandaag de eerste editie van het e-magazine “The World At Our Feet”.

Het e-zine volgt het reilen en zeilen in het Belgische meisjes- en vrouwenvoetbal. Elke zes maanden krijgt voetbalminnend België op die manier een overzicht van de sportieve projecten bij de meisjes en de dames, interessante reportages met de Red Flames en hun omkadering, maar ook inzichten over de verdere professionalisering van het Belgische vrouwenvoetbal. “Dit eerste nummer toont dat het vrouwenvoetbal ondanks COVID-19 heel wat stappen vooruit gezet heeft”, zegt Katrien Jans, Women’s Football manager bij de KBVB.

De Belgische voetbalwereld is een magazine rijker, met het digitale ‘The World At Our Feet’ dat focust op het meisjes- en damesvoetbal. Het initiatief van de KBVB draagt dezelfde naam als het meerjarenplan om het vrouwenvoetbal in België een fikse boost te geven. Met het e-zine zet de federatie alle vorderingen rond het verbreden en het professionaliseren van de sport twee keer per jaar extra in de kijker.

"Bijna twee jaar geleden lanceerden we ons ambitieus project ‘The World At Our Feet’. Sindsdien hebben we al heel wat stappen gezet met het vrouwenvoetbal in België. Dit eerste nummer is een terug- en een vooruitblik geworden. We blijven razend ambitieus. COVID-19 heeft ons genoodzaakt om een aantal ideeën te herwerken. Denk bijvoorbeeld aan de activatie van de allerjongsten, maar ook daar blijven we vooruitgang boeken.”
Katrien Jans, Women’s Football manager
Katrien Jans
Katrien Jans

In het eerste nummer vertelt de piepjonge speelster Clara over haar spelplezier dankzij het vinden van een girls-only team en blikt KV Zuun over de enorme impact van het Footbalista Festival op de ledenwerving. Daarnaast blikt Red Flames-coach Ives Serneels samen met enkele speelsters vooruit op de kwalificaties voor het WK 2023 en is er het eerste diepte-interview met Thomas Jansen, de hoofdcoach van de WU23 of simpelweg het beloftenelftal van de Red Flames. Verder licht het online magazine de nieuwe Scooore Super League door aan de hand van de cijfers en zoomt het ook dieper in op damesclubs Standard en OH Leuven.

Red Flames klaargestoomd tot toptrainers
Kris Van Der Haegen, directeur Trainersopleidingen bij de KBVB, geeft in het nieuwe magazine ook meer inkijk in hoe een aantal van de huidige Red Flames de eerste stappen zetten richting het trainerschap en ziet bij enkelen zelfs het potentieel om ooit in de voetsporen te treden van huidig bondscoach Ives Serneels. Tot slot is er ook een uitgebreid interview met Delphine Baise van ING, de hoofdsponsor van het Belgische vrouwenvoetbal, over de veelheid aan redenen waarom ING het voetbal in ons land via de KBVB wil ondersteunen en wat zij als organisatie leren uit hun contacten met de voetbalwereld.

“Het e-magazine zal telkens goed samenvatten waar we als federatie allemaal mee bezig zijn. Enerzijds willen we meer meisjes en vrouwen laten voetballen via onze verschillende initiatieven, anderzijds willen we onze nationale elftallen nog beter ondersteunen en verder laten evolueren. Door via de Scooore Super League het Belgische competitievoetbal naar een hoger niveau te tillen, zullen we daar op termijn internationaal ook de vruchten van plukken. Die verdere commercialisering van het vrouwenvoetbal, gesteund door onze sponsors, is  noodzakelijk als we onze ambities voor het vrouwenvoetbal als federatie willen halen.”
Katrien Jans, Women’s Football manager

 

Over Royal Belgian Football Association

We zijn de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB). Als sportfederatie, opgericht in 1895, vertegenwoordigen we officieel het Belgisch voetbal. We hebben de administratieve en sportieve organisatie van het Belgisch voetbal tot doel en zijn georganiseerd als vereniging zonder winstoogmerk (vzw).

Royal Belgian Football Association
145 Houba de Strooperlaan, 1020 Brussel